Cartea
copiilor isteți

de Ecaterina Beșliu

Almanah de poezii, povestioare și de cunoștințe
din lumea literelor, cifrelor, culorilor, animalelor, anotimpurilor,
fructelor și legumelor

Pașaportul cărții

Autor: Ecaterina Beșliu

Ilustrații: Leonid Gamarț

Anul apariției: 2022

ISBN: 978-9975-3536-4-9

Format: 180 x 200 mm

Pagini: 64

LA BUNICI

 În grădina copilăriei mele, am trăit cele mai frumoase clipe. Atunci când ne jucam afară până uitam de timp, fructele coapte și dulci ne dădeau puteri. Cele mai așteptate, primăvara, erau cireșele. Ele ne îndulceau de fiecare dată primele, după o iarnă rece și friguroasă.

Iar vara, când se lăsa seara, bunica umplea poala cu cele mai mustoase pere și caise, le arunca huștiuliuc într-un vas mare cu apă rece și hai la masă.

Toamna, grădina bunică-i era plină de struguri mari și copți, care stăluceau la soare de parcă erau pictați, unul ca unul. Și doar gutuia, pe care o puneam iarna la geam, ne amintea, cu mireasma sa, cât de bine ne simțeam la bunici.

Pagini

poezii

Dragii mei copilași,

Iată că am ajuns și la sfârșitul călătoriei noastre. Acum știm cum călătoresc literele în lumea poeziilor, a ghicitorilor și a poveștilor. Am descoperit cum cifrele, una câte una, își dau mânuța și formează numere mari și interesante. Cum soarele și curcubeul, cu căldura și frumusețea lor, colorează lumea din jur. Împreună am învățat anotimpurile, cu toată povestea lor și lunile anului. Știm deja bine ce fac animalele sălbatice în pădure și care animale sunt domesticite și crescute de oameni. Tot împreună, am învățat despre importanța fructelor și legumelor pentru sănătatea noastră.

Vă cuprind și aștept cu nerăbdare să ne revedem pe paginile altei cărți, alături de vocale, consoane, silabe și unele secrete din lumea cunoștințelor.

Cu drag,

AUTOAREA

Despre autoare

ECATERINA BEȘLIU este arhitect și mamă a trei copilași minunați. Ideea de a scrie o carte pentru copii a fost una deloc spontană. Cartea s-a născut din dorința de a oferi copiilor săi o carte care să fie interesantă de la prima și până la ultima pagină. O carte care să inițieze micii exploratori în diverse domenii ale lumii ce ne înconjoară.

Pentru a face cartea mai captivantă și mai atractivă, a inițiat o colaborare cu ilustratorul Leonid Gamarț. Rezultatul acestei colaborări frumoase îl puteți vedea (și citi!) – cartea este disponibilă în rețeaua Librarius și în magazinele Cărturești din Chișinău.

Ecaterina Besliu

Alte cărți

Profesorul

de Eugenia Bulat

Pin It on Pinterest

Share This