Cealaltă extremă
a vieții

Pașaportul cărții

Autor: Igor Stoica

Anul apariției: 2021

ISBN: 978-9975-3337-9-5

Format: 155 x 230 mm

Copertă: legată

Pagini: 200

Despre carte

IGOR STOICA vine cu acest roman de ficțiune științifică – tributul autorului adus cosmologiei – o paradigmă a vieții presupuselor civilizații extraterestre avansate.

Cititorul va descoperi un roman de dragoste și o epopee a două mari civilizații înrudite genetic, separate de spațiu și timp, care se dezvoltă în paralel și se intersectează ocazional în circumstanțe însoțite de lupte barbare și intrigi politice, asta fiind scena unei vieți extraterestre, intergalactice.

Romanul de ficțiune științifică „Cealaltă extremă a vieții” este chintesența cercetărilor futurologice ale scriitorului Igor Stoica, autorul cărților cosmologice popular-științifice „Entropia Universului”, „Entropia Societății” și „Enigmele Quasarului”. Romanul este scris în forma unei povestiri despre două familii care aparțin civilizațiilor de umanoizi, separate la distanțe cosmice astronomice, la diferiți poli spațial-temporali ai Universului observabil. Aceste două familii, lideri proeminenți ai societăților sale, schimbă lumea din jurul lor și împing înainte progresul tehnico-științific în tumultul relațiilor interumane și intrigilor politice, o continuare a ipotezei „panspermiei”. Romanul este predat într-un limbaj popular-științific accesibil cititorului și este adresat admiratorilor de epopei cosmice de stil clasic.

Capitole

Pagini

Despre autor

Igor Stoica este de profesie jurist licențiat dar și cercetător în domeniul cosmologiei și sociologiei. A coordonat numeroase proiecte internaționale, precum ar fi „proiecte twinning” sub egida Uniunii Europene și a organizaţiei Amnesty International, a ocupat şi funcția de procuror în procuratura municipală între anii 2000-2001.
Autorul a scris două monografii ştiinţifice ce combina cunoştinţele de astrofizica cu cele de filozofie. Prima sa carte, numită „Entropia Universului”, a fost publicată în 2019 (Editura Gunivas, Chișinău) și reprezintă un studiu despre extinderea entropică în spațiu-timp a Universului de după Big Bang încoace. A doua carte, „Entropia Societății”, este un studiu interdisciplinar filosofic și sociologic ce descrie relațiile și evoluția societăţii dar și condițiile de entropizare ale acesteia. La fel, autorul promovează romane de ficțiune științifică, cum ar fi cartea „Enigmele Quasarului” și romanul „Cealaltă Extremă a Vieții”. Din 2006, scriitorul este președintele Asociației Obștești „Integrium”.

Igor Stoica

Alte cărți

Green Card

de Constantin Olteanu

Unica

de Radmila Popovici

Pin It on Pinterest

Share This